PrijzenVergoedingen
Prijzen, betaling en vergoeding 2015

Prijzen
  • Kennismaking 30 min. gratis
  • Intake 60 min. (inclusief schriftelijk behandelplan) € 75,-
  • Observatie 60 min. (inclusief test en verslag) € 100,-
  • Behandeling Individueel 60 min. € 75,-
  • Paren behandeling 75 min. (prijs per paar) € 100,-
  • Groepstherapie volwassenen 90 min. (per persoon) € 55,-
  • Groepscursus volwassenen prijs op maat per cursus
  • Arbeidsgerelateerde coaching of training 60 min. € 110,-
  • Workshops, gastlessen en lezingen prijs op maat
Prijzen zijn inclusief materialen, tussentijdse verslagen en eindevaluatieverslag. Prijzen kunnen jaarlijks aangepast worden. Gemaakte afspraken worden in rekening gebracht tenzij de afspraak minimaal 24 uur van tevoren telefonisch werd afgezegd. De cliënt/deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het maken van afspraken, de betaling en de eventuele vergoeding.

Vergoedingen via ziektekostenverzekeraars
Vaktherapie wordt soms vanuit de basis zorgverzekering onder de noemer "Basis-" of "Specialistische geestelijke gezondheidszorg" (GGZ) vergoed. In andere gevallen zal de vergoeding vallen onder alternatieve/complementaire geneeswijzen of alternatieve zorg. Deze zorgvorm wordt alleen vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed. Eea is afhankelijk van de soort problemen en de mate waarin u daar last van ondervindt. Indien uw behandeling niet uit de basisverzekering wordt betaald, krijgt u van mij de facturen, die u zelf achteraf bij uw verzekering kan declareren. Van een aantal maatschappijen is bekend dat zij een (gedeeltelijke) vergoeding geven voor beeldende therapie vanuit aanvullende pakketten. Beeldende therapie kunt u in dat geval meestal vinden onder de 'alternatieve therapieen' (hoewel het een reguliere behandeling is). In het kennismakingsgesprek kan ik u over dit alles meer informatie geven, op uw situatie van toepassing.

Een snelle blik op maatschappijen die vergoeden vindt u op: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie
Controleer ten alle tijden uw eigen polis en informeer bij uw verzekeringsmaatschappij.
Let op! Beeldende therapie wordt ook wel genoemd: ‘creatieve therapie’ of ‘vaktherapie’. (Dit zijn de oude en de nieuwe overkoepelende term voor diverse ervaringsgerichte therapieën.)

Vergoedingen via de werkgever
Bij aanmelding via de bedrijfsarts wordt vergoed via de wet voor arbeidsgehandicapten. Als free-lancer of zelfstandige zijn de kosten financieel aftrekbaar als beroepskosten onder de noemer ‘coaching’ of ‘communicatietraining’.

Andere mogelijkheden voor vergoeding
Indien uw problemen voortkomen uit een oorlogstrauma (ook voor 2de generatie) heeft u misschien recht op de Wet uitkeringen burger- oorlogsslachtoffer 40-45 WUF
Ook kunt u informeren voor Bijzondere Bijstand via de Gemeentelijke Sociale Dienst (gemeente AWBZ).


naar bovennaar volgende pagina