cursusboekinschrijven

Creatief Floreren
Loop je als kunstenaar vast in je proces, of kan je geen ruimte maken voor de kunstenaar in je? Heb je het te druk, geen tijd, voel je wel de drang maar weet je niet precies wat je moet maken? Dan kan je een cursus volgen van 15 weken waarin je je blokkades opheft, jezelf van negatieve gedachten over het kunstenaarsschap ontdoet, en de weg vrij maakt om (weer) aan het werk te gaan.

In deze cursus werken we met het boek "The Artist's way" van Julia Cameron. Dit is een boek wat opgebouwd is in 12 hoofdstukken en een proces van 12 weken begeleid. Het bestaat uit tekst, quotes van kunstenaars, inzichtgevende opdrachten, en speelse, verrijkende oefeningen.
De basis van de training ligt in dagelijks een vast aantal pagina's schrijven (ontladen, 'braindrain'), het vullen van je bron dmv inspiratie opdoen, en inzichtelijke oefeningen die je blokkades aanpakken.

Je kan dit boek heel eenvoudig zelf kopen bij een boekhandel, gaan lezen en de opdrachten doen. Zo ben ik zelf ook begonnen met 'The artist's way'. Al doende merkte ik (zowel bij mij persoonlijk als bij anderen die ik erover sprak), dat het moeilijk is om dit alleen te doen. Je mist feedback, steun en inspiratie door anderen die in hetzelfde proces zitten als jij. Je blijft in je eentje modderen en dan is het heel gemakkelijk om je oude patronen terug te vallen, en je kunstenaarsschap maar weer te laten voor wat het is. Een groep die je wekelijks ziet is dan een goede steun en externe motivatie om het proces vol te houden.

In deze groep volgen we het boek in de hoofdlijnen. De bijeenkomsten zijn op een vaste avond in de week. We komen 14 opeenvolgende weken bij elkaar (uitgezonderd de schoolvakanties) en na afloop van de cursus hebben we na 3 maanden een terugkom-bijeenkomst. Aanvullend aan de huiswerkopdrachen in het boek, en het bespreken hiervan, doen we beeldende oefeningen. Deze groep is dus met name geschikt voor (latente) beeldende kunstenaars, hoewel andere disciplines (schrijvers, filmmakers, muzikanten etc.) ook heel goed gebruik kunnen maken van deze groep. Er start een groep Januari 2010.

Het boek: 'The Artist's Way' van Julia Cameron.
ISBN10 9060384822 / ISBN13 9789060384824

Inschrijven: Stuur een mail naar info@praktijkbloei.nl met vermelding van 'cursus creatief floreren'.


naar bovennaar volgende pagina