achtergrondmissie en motto

Dit is de therapeutSuzanne van Zutphen   1970
beeldend therapeut en vormgever


Achtergrond
Na mijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, ben ik door een persoonlijk proces gegaan waarin ik ontdekte wat creativiteit en beeldende expressie, werkelijk voor mij betekende. Ik merkte dat als ik van gedachten, emoties of herinneringen (die maar door mijn hoofd spookten) een tekening of schilderij maakte, ik de gedachten veel beter op een rijtje kon zetten en de gedachten mij vervolgens los lieten. Het beeldend werken begon zo een helende en verrijkende betekenis voor me te krijgen. Toen ik de HBO-opleiding tot beeldend therapeut in Amersfoort ontdekte, vond ik daarmee een manier om te leren deze krachtige ervaring methodisch in te zetten voor anderen.

Sinds het afronden van mijn therapieopleiding in '98 tot op heden, heb ik in diverse instellingen voor volwassenpsychiatrie en jeugdhulpverlening gewerkt. In deze instellingen heb ik met diverse doelgroepen, werkvormen en zeer uiteenlopende problematieken gewerkt. Naast mijn praktijk werk ik momenteel ook in een GGZ-instelling met ambulante- en deeltijdbehandeling in Amsterdam.

Naast bijscholing in diverse behandelmethodes (CGT, IPT en schematherapie), ben ik aanvullend geschoold in observatie en diagnostiek met behulp van een tekeninstrument (DDS), in het werken met therapiegroepen en sexespecifiek werken binnen therapiegroepen.

In 2001 ben ik na enkele jaren onder supervisie gewerkt te hebben, geregistreerd in het Nederlands Register voor Vaktherapeuten. zie www.RegisterVaktherapie.nl

In 2003 heb ik als gastdocente lessen gegeven aan een HBO-opleiding voor sociaal pedagogische hulpverlening.

In 2006 ben ik gestart met mijn eigen praktijk.

Mijn specialisaties zijn het bewerken van angst, verdriet en spanning, veroorzaakt door stress, persoonlijke geschiedenis, trauma en rouw. Deze onderliggende problemen kunnen zich in diverse klachten uiten zoals depressie, burn-out, borderline, relatieproblemen, fysieke klachten, gebrek aan zelfvertrouwen, moeite met contact maken, grenzen aangeven, en het gevoel grip te verliezen op het leven. Naast het bewerken van de problematiek stimuleer ik mijn cliënten in hun persoonlijke groei en steun hen bij het versterken van het zelfbeeld.

Missie en motto
Mijn missie is mensen in balans brengen met zichzelf, met hun heden en verleden, met hun stemmingen en emoties. Door hen te steunen in hun emotionele ontwikkeling geef ik de ander de kans meer kracht en plezier te ervaren. Ik hoop dat ze daardoor meer hun hart durven volgen en zich vrij voelen te kiezen wat bij hen past in dit leven. Daar is moed voor nodig. Moed om oude gewoontes los te laten. Mijn motto is: durf jezelf te zijn, gebruik je talenten, verbloem jezelf niet en bloei!


naar bovennaar volgende pagina