achtergrondmissie en motto

Dit is de therapeutSuzanne van Zutphen   1970
beeldend therapeut en vormgever

Achtergrond
Na mijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, ben ik door een persoonlijk proces gegaan waarbij ik ontdekte dat als ik van gedachten, emoties of herinneringen (die maar door mijn hoofd spookten) een tekening of schilderij maakte, ik de gedachten veel beter op een rijtje kon zetten en de gedachten mij vervolgens loslieten. Het beeldend werken begon zo een helende en verrijkende betekenis voor me te krijgen. Toen ik de HBO-opleiding tot beeldend therapeut in Amersfoort ontdekte, vond ik daarmee een manier om te leren deze krachtige ervaring methodisch in te zetten voor anderen.

Specialisaties: depressie, burn-out, borderline, relatieproblemen, gebrek aan zelfvertrouwen, moeite met contact maken of grenzen aangeven, en het gevoel grip te verliezen op het leven.
Naast het bewerken van de problematiek stimuleer ik mijn cliënten in hun persoonlijke groei en steun hen bij het versterken van het zelfbeeld. Ik werk veel met kernbegrippen en technieken uit de CGT, IPT en schematherapie

Naast CGT, IPT en schematherapie ben ik ben aanvullend geschoold in observatie en diagnostiek met behulp van een tekeninstrument (DDS), in het werken met groepen en sexespecifiek werken binnen therapiegroepen.

Werkervaring: Sinds 1998 als beeldend therapeut werkzaam geweest in diverse GGZ-instellingen. Van algemene afdelingen tot specialistische behandelingen. Individueel en in groepssettings met mensen van jong (12 jaar) tot oud (80). Vanaf 2006 tot op heden naast eigen praktijk, ook werkzaam als beeldend therapeut bij GGZ-Ingeest (voorheen Dercksen Centrum) met ambulante groepen mensen met depressieve klachten (CGT- en IPT-groepen).

In 2001 geregistreerd in het Nederlands Register voor Vaktherapeuten. zie www.RegisterVaktherapie.nl

Missie en motto
Mijn missie is mensen in balans brengen met zichzelf, met hun heden en verleden, met hun stemmingen en emoties. Door hen te steunen in hun emotionele ontwikkeling geef ik de ander de kans meer kracht en plezier te ervaren. Ik hoop dat ze daardoor meer hun hart durven volgen en zich vrij voelen te kiezen wat bij hen past in het leven. Daar is moed voor nodig. Moed om oude gewoontes los te laten. Mijn motto is daarom: durf jezelf te zijn, gebruik je talenten, verbloem jezelf niet en bloei!


naar bovennaar volgende pagina