Emotieregulatie therapie Amsterdam

Therapie voor emotieregulatie

Het papier is groot, de klei is geduldig, de steen geeft de juiste weerstand. Het werken met materialen biedt emotionele veiligheid om expressie te geven aan je boosheid of verdriet. Het doet een appèl op je, en zal reageren op jouw aanraking, maar het raakt niet gekwetst of boos. Dat geeft een geduldige therapiepartner, om mee te experimenteren, te balanceren. Om te ontdekken wat er tussen zwart en wit zit. Aanvullende schrijf- en rollenspel-oefeningen waarin je leert om je emoties te horen en te dragen, helpen je om jezelf te reguleren. We vertalen dit naar experimentjes in het dagelijks leven, met jezelf en in de relaties met de mensen om je heen. Emoties zijn niet iets ‘lastigs’ om van af te moeten, je emoties zijn informatief en kunnen van grote waarde zijn als je er mee weet te communiceren. Vaak dragen je veel oud zeer met je mee, wat wordt getriggerd als je in het hier en nu geraakt wordt. Daar besteden we ook aandacht aan.

Voor wie is een behandeling bij Praktijk Bloei niet: Te zware problematiek voor een vrijgevestigde behandelaar, crisis. Jonger dan 21 jaar.

Missie en motto

Mijn missie is om jou meer in balans brengen met jezelf, met je heden en verleden, met je stemmingen en emoties. Door je te steunen in je emotionele ontwikkeling geef ik je de kans meer kracht en plezier te ervaren. Ik hoop dat je daardoor meer je hart durft te volgen en je meer vrij zult voelen om te kiezen wat bij je past in dit leven. Daar is moed voor nodig. Moed om oude gewoontes los te laten.

Mijn motto is: durf jezelf te zijn, gebruik je talenten, verbloem jezelf niet en bloei!